Jdi na obsah Jdi na menu

Lanýže z bílé čokolády

13. 11. 2012

                                                                                ggggggggggg.jpgNa 15 větších lanýžů potřebujete: 300 g bílé čokolády, 4 lžíce másla, 2 lžíce smetany ke šlehání, 2 lžíce vaječného koňaku (pro velké koledníky, ale můžete vynechat), půl lžičky chilli, lískové oříšky, hořké kakao na obalování.

Postup: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu spolu s máslem. Přidejte smetanu, vaječný koňak a chilli. Promíchejte, přelijte do misky a dejte na 45 minut do mrazáku. Připravte si papírové košíčky, do kterých budete bonbony ukládat. Zchladlou hmotu vyndejte z mrazáku, lžící si vždy dejte do dlaně část čokoládové hmoty (jde to krásně, ale musíte pracovat rychle, protože se čokoláda rychle rozpouští) a zabalte do ní lískový oříšek. Každou kuličku poté obalte v kakau a dávejte do košíčku. Nechte v lednici ještě zchladnout. Doporučuji dělat ve dvou – jeden válí kuličky, druhý obaluje – pak to bude krásně odsýpat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář