Jdi na obsah Jdi na menu

Rumové špičky

13. 11. 2012

 vvv.jpgPotřebujete: 100 g cukru moučka, 100 g sušeného mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 400 ml vody, 4 lžíce rumu, 250 g vlašských ořechů, 300 g dětských piškotů, 1 balení piškotů navíc, 200 g čokolády na vaření, 2 lžíce 100% rostlinného ztuženého tuku.

Do hrnce nalijte vodu asi do poloviny a přiveďte ji k varu. Do vodní lázně vložte další hrnec, ve kterém smíchejte cukr, sušené mléko, vanilkový cukr, rum a 400 ml vody. Kdo má rád více rumu, ať si nedělá starosti, když se mu ruka trochu utrhne. Zde platí, že více znamená lépe:o). Vše dobře promíchejte a zahřejte asi na padesát stupňů Celsia, aby se sušené mléko rozpustilo a nebyly v náplni hrudky.Ořechy a 300 g piškotů společně rozemelte na prášek (nebo rozmixujte na vysoké otáčky). Promíchejte s mléčnou směsí z vodní lázně, a to buď vařečkou, nebo klidně rukama. Pokud bude náplň příliš řídká a nebude držet, přidejte ještě mleté ořechy nebo piškoty.Ořechovou směsí naplňte zdobičku a na piškoty po jednom stříkejte malé špičky. Jde to trochu ztuha, ale z druhé strany se pakVe vodní lázni rozehřejte čokoládu s tukem a v ní následně každou špičku namáčejte těsně po piškot. Pokládejte stranou na pečicí papír, nechte chvíli ztuhnout a prakticky už máte hotovo. Jen přendat cukroví do krabice!Nemusíte bát, že by vám krém z piškotů padal. Drží perfektně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář