Jdi na obsah Jdi na menu

Piškotová roláda s jahodami

13. 11. 2012

lllllllllllllll.jpg

Potřebujete: 130 g cukru krupice, 3 vejce, 90 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce vroucí vody, asi 100 g jahodové marmelády (vyberte opravdu dobrou, úspěch závisí právě na ní!), 200 ml minimálně 31% smetany ke šlehání, cukr krupice na podsypání a jahody na ozdobu

 

Postup: Nejprve zapněte troubu a vyhřejte ji na 190 stupňů Celsia. Z bílků vyšlehejte trochu řidší sníh a postupně do něj zašlehejte žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec i mouku prosátou s práškem do pečiva. Na plech dejte pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřete do tvaru obdélníku a upečte dozlatova, trvá to asi 13–15 minut. Čistou utěrku namočte, pořádně vyždímejte a posypte trochou cukru krupice. Upečený plát těsta překlopte na utěrku, opatrně sundejte pečicí papír, pomocí vlhké utěrky těsto zarolujte, nechte asi 10 minut vychladnout.Mezitím si vyšlehejte šlehačku a očistěte jahody. Vychladlou roládu rozrolujte a po celé ploše ji pomažte jahodovou marmeládou. Pak naneste šlehačku, (v případě, že máte jahod dost, můžete šlehačku ještě poklást plátky nakrájených jahod). Roládu pomocí utěrky opět srolujte, zabalte a dejte do lednice asi na 20 minut ztuhnout. Hotovou roládu už stačí dozdobit případným zbytkem šlehačky a jahodami.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář