Jdi na obsah Jdi na menu

Oříšková roláda s malinami

13. 11. 2012

 

uuuuuu.jpg

Potřebujete: 100 g lískových oříšků, 5 vajec, 170 g cukru krupice, 1 lžičku vanilkové tresti, 70 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 200 ml minimálně 31% smetany ke šlehání, 150 g malin (čerstvých nebo mražených), 2 lžíce griotky nebo malinového likéru, 100 g čokolády na hobliny a cukr krupice na podsypání.

 

Postup: Čokoládu rozpusťte, naneste ji na plastové prkénko a dejte asi na 20 minut ztuhnout do lednice. Zapněte troubu a vyhřejte ji na 180 stupňů Celsia. Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny a postupně přidejte vanilkovou tresť, sníh z bílků, mouku prosátou s práškem do pečiva a namleté oříšky. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který jste navíc posypali trochou cukru. Plech vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.Upečený plát překlopte na mokrou, dobře vyždímanou utěrku, roládu zabalte a nechte asi 10 minut vychladnout. Mezitím vyšlehejte tuhou šlehačku a zamíchejte do ní rozmačkané maliny a griotku. Zchladlou roládu rozrolujte, pomažte malinovou šlehačkou (jednu lžíci si jí nechte stranou) a zase zamotejte. Zabalte ji zpět do vlhké utěrky a uložte do lednice asi na 20 minut ztuhnout. Čokoládu vyndejte z mrazáku a škrabkou na brambory z ní naškrábejte čokoládové hobliny. Vychlazenou roládu pomažte jen „na zatření pórů“ troškou zbylé malinové šlehačky a posypte čokoládovými hoblinami. Hotovo!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář