Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kakaová roláda s vanilkovým krémem

13. 11. 2012

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.jpg

 

Potřebujete: 5 vajec, 5 lžic cukru krupice, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíci oleje a 2 lžíce kakaa.

 

  Na krém: 3 dl mléka, 1 zlatý klas nebo 2/3 sáčku vanilkového pudinku v prášku, 3 lžíce cukru a 250 g rostlinného tuku na pečení nebo másla.

 

  Začněte přípravou pudinku na krém. Polovinu mléka dejte spolu s cukrem do kastrolku a zahřejte, v druhé polovině mléka rozmíchejte pudinkový prášek a vlijte do kastrolku s teď už skoro vroucím mlékem. Vařte asi 2 minuty do zhoustnutí, pak pudink odstavte a za častého míchání nechte zchladnout.  Žloutky oddělte do bílků. Bílky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny, a pak do ní postupně zašlehávejte jeden žloutek po druhém, olej, hladkou mouku a nakonec i kakao.Hotové těsto nalijte na alobal nebo pečicí papír, který máte připravený na plechu. Těsto rozprostřete do obdélníku velkého asi 50 x 30 centimetrů a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Těsto je upečené asi po 10–12 minutác. V míse vyšlehejte tuk do pěny, podle chuti můžete přidat jemně mleté oříšky, kokos nebo třeba nastrouhanou čokoládu. Následně do něj zašlehejte také ještě tekutý, ale už na pokojovou teplotu zchladlý, pudink.Upečené těsto vyndejte z trouby, nechte chviličku odležet a pak je ještě horké srolujte i s pečicím papírem nebo alobalem do rolády a nechte vychladnout.Vychladlé těsto rozrolujte, promažte krémem a srolujte zpět, tentokrát už za opatrného sundávání papíru či alobalu z těsta. Hotovou roládu dejte aspoň na 15–20 minut ztuhnout do lednice. Před podáváním můžete roládu pomazat zbylým krémem a posypat nastrouhanou čokoládou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář