Jdi na obsah Jdi na menu

Třená oříšková bábovka

13. 11. 2012

 

www.jpg

Potřebujete: 5 žloutků, 250–300 g krupicového cukru, 180 g másla, 300 g polohrubé mouky, 200 g umletých oříšků (lískových, vlašských…), 1 prášek do pečiva, 1/4 l mléka, sníh z 5 bílků, tuk a strouhaný kokos nebo oříšky na vysypání formy.

Postup: Měkké máslo utřete s cukrem a žloutky do pěny a postupně do ní zašlehejte mouku a nastrouhané oříšky. Z bílků vyšlehejte sníh a přidejte do těsta, podle potřeby (těsto musí být vláčné) přidejte ještě asi 250 ml vlažného mléka. Formu vymažte a vysypejte (ideálně kokosem nebo nastrouhanými oříšky), nalijte do ní těsto a pečte při 180 stupních Celsia asi 45 minut dozlatova. Jakmile se špejle po propíchnutí do středu těsta nelepí na rty, je hotovo!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář