Jdi na obsah Jdi na menu

Olejová bábovka

13. 11. 2012

 

ppp.jpg

Potřebujete: 4 vejce, 250 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 8 lžíc rostlinného oleje (ne olivového!), 8 lžic horké vody, 1/2 lžičky strouhané citronové kůry, 1 lžíci kakaa na případné mramorování, tuk a hrubou mouku na formu.

Postup: Žloutky vyšlehejte s cukrem a citronovou kůrou do pěny, postupně do nich zašlehejte také olej a horkou vodu. Nakonec do těsta vmíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva a vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pokud chcete bábovku mramorovanou, asi třetinu těsta oddělte, vmíchejte do něj kakao a nalejte navrch světlého těsta – během pečení se propadne do světlého a těsto se samo probarví. Bábovku pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40–45 minut. Mírně vychladlou bábovku vyklopte, pocukrujte a můžete podávat!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář